Καλώς ήρθατε στην τάξη μας! Πιάστε κι εσείς μια ακτίνα του ήλιου. Έχει τόσες πολλές! Σίγουρα θα βρείτε μια να σας ταιριάζει. Αρπάξτε την και ταξιδέψτε μαζί μας στη γνώση, στη φαντασία και στη χαρά! Αγγελική

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Μάνα και ψυχομάνα

"Kαι κάθε βράδυ ποιος σε σκεπάζει για να κοιμηθείς και σε ποιανού τις φτερούγες τρέχεις να χωθείς, όταν πιάνει η μπόρα ή όταν κανείς σε κυνηγήσει; Kαι τις προάλλες, όταν πέρασε από πάνω το γεράκι, ποια έτρεχε φωνάζοντας απελπισμένα, για να σε μαζέψει και να σε σκεπάσει, μη σε φάει τ’ αγριοπούλι; H Σκουφάτη δεν ήταν; Eκτός αν ήταν καμιά άλλη, που δεν την ξέρω εγώ. Kι αν αυτήν που σου έχει κάνει τόσα δε θέλεις να την ονομάσεις μάνα, τότε ποια θα ονομάσεις;" 
απόσπασμα από το διήγημα της Γεωργίας Ταρσούλη "Μάνα και Ψυχομάνα" από το Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού. Κάνε κλικ στην εικόνα να διαβάσεις τη συνέχεια.
 http://foundation.parliament.gr/contentData/mhtrothta_low.pdf
"Οικοκυρά, οικονόμος και παιδαγωγός, η Ελληνίδα μητέρα αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και αποκαλύπτει σύνθετες δεξιότητες και αρετές που χαλυβδώνουν το χαρακτήρα της και την κάνουν αξιοσέβαστο μέλος της κοινότητας και λατρευτό πρότυπο αφοσίωσης και αυταπάρνησης για τα παιδιά της. Αυτή την αρχέτυπη Ελληνίδα μάνα ύμνησαν οι ποιητές μας και απαθανάτισαν οι καλλιτέχνες μας". 
 απόσπασμα από το:
"Αφιέρωμα στην Ελληνίδα Μάνα, η Μητρότητα στη Νεοελληνική Τέχνη"- Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων. Η μητρότητα στην νεοελληνική ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική.
Κάνε κλικ εδώ για να κατεβάσεις ολόκληρο το έργο σε pdf.


.